Učenička zadruga Marun

Učenička zadruga Marun djeluje pri Učeničkom domu Lovran. Dom je smješten u blizini centra grada Lovrana, u podnožju najzelenije i vegetacijom najbogatije planine na Jadranu- Učke. Nudi smještaj učenicima koji dolaze iz raznih dijelova Hrvatske kako bi se školovali u jednoj od srednjih škola u Opatiji- Ugostiteljska, Obrtnička, Hotelijersko-turistička i Gimnazija Eugena Kumičića.

Učenički dom Lovran osnovao je učeničku zadrugu Marun u prosincu 2017. godine na sjednici Odgajateljskog vijeća. U radu učeničke zadruge uključeno oko 70 učenika i 5 voditelja.

Učenička zadruga je poznata pod imenom Marun. Ovo ime ne čudi budući da obronci Učke obiluju šumama maruna, osobito Lovrana, te područja oko Lovrana- Dobreć, Liganj i Lovranska Drage. Iz tog razloga, stablo maruna nalazi se i na logu učenička zadruge.

Unutar učeničke zadruge Lovran djeluje nekoliko sekcija;

  • Likovna sekcija
  • Stvaraonica
  • Kreativnost na djelu
  • Mediteranski vrt
  • Turistička kultura

Voditeljica učeničke zadruge Marun je odgajateljica Iva Stanić Ilić, prof..

Kontakti:

Kontakt doma: 051/292-444
E-mail ravnateljice: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., mr. sc. Nataša Tomić, prof.
E-mail voditeljice: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., Iva Stanić Ilić, prof.