Kako se upisati?

Drage učenice i učenici, Završeni su upisi u naš Dom i popunjena su sva mjesta . Eventualne naknadne prijave razmatrat ćemo u jesenskom roku, ukoliko netko od upisanih učenika odustane od smještaja u Domu. Želimo svima ugodno ljeto i uspješan početak nove školske godine!

 

 

Uvodna riječ

Poštovani učenici i roditelji, u želji da vam olakšamo proces upisa u Učenički dom Lovran pripremili smo za vas informacije koje će vam zasigurno biti od pomoći. Prije donošenja odluke o izboru vašeg budućeg „drugog doma“ napominjemo da se nalazimo u blizini sljedećih škola:

 

 

Kriteriji za upis

Pravo na upis u Dom imaju redoviti učenici srednjih škola u Republici Hrvatskoj koji se školuju izvan mjesta stalnoga boravka i koji su hrvatski državljani, Hrvati iz drugih država, djeca državljana iz država članica Europske unije te strani državljani iz zemalja izvan Europske unije ako imaju reguliran status boravka sukladno zakonu kojim je uređen status stranaca, uz suglasnost osnivača.

Kapacitet Učeničkog doma Lovran je 145 učenika.


Cijenu smještaja sufinancira Primorsko Goranska županija sa 630,00 kn, a roditelji mjesečno plaćaju iznos od 630,00 kn i to do 10-og u mjesecu.

Prijave učenika za upis u Dom vrše se elektroničkim putem u razdoblju od 29.06. do 24.07.2020. godine.

Objava liste učenika koji će biti primljeni u Dom na smještaj i prehranu je na dan 25.07.2020.

Upisi u Dom vršit će se u periodu od 27.07. do 29.07.2020. godine.

Objava slobodnih mjesta za jesenski rok bit će na dan 03.08.2020.

Procedura za upis

  • 1.) Prijavnicu/upisnicu na Natječaj za prijam učenika u učenički dom možete preuzeti sa naše web stranice (pogledajte dokumente za upis)
  • 2.) Popunite Prijavnicu/upisnicu i pošaljite na e-adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Napominjemo da on line prijava ne znači rezervaciju mjesta u Domu niti upis u Dom

 

Obvezna dokumentacija koju je potrebno priložiti prilikom prijave za smještaj u Dom:

  • 1. Uredno ispunjena prijavnica/upisnica u Dom.
  • 2. Svjedodžbe o završenom 5., 6., 7. i 8. razredu osnovne škole (obične preslike svjedodžbi) – donose svi učenici
  • 3. Rješenje o posebnom/individualiziranom programu - ukoliko ga učenik posjeduje
  • 4. Potvrda liječnika opće prakse da ne postoje kontraindikacije za boravak učenika u domu/grupi - donose svi učenici
  • 5. Dokaz o državljanstvu (preslika osobne iskaznice)- donose svi učenici
  • 6. Potvrda o prebivalištu učenika (preslika osobne iskaznice) – donose svi učenici
  • 7. Dokaz o ispunjenim uvjetima za izravan upis u Dom, ili o ispunjenim uvjetima koji predstavljaju prednost pri upisu u Dom sukladno sukladno V. i VI. Odluke o uvjetima za prijam učenika u učeničke domove u školskoj 2020/2021. godini donesenoj od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja dana 24.06.2020. godine–ukoliko postoje uvjeti

Navedenu dokumentaciju potrebno je dostaviti elektroničkim putem (skenirano ili slikano) na e-adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., najkasnije do 24.07.2020. godine.

 

Kada utvrdite da ste primljeni u izabranu srednju školu i kada utvrdite da se učenik nalazi na listi učenika koji će biti primljeni u Dom, roditelji i učenici moraju doći osobno u periodu od 27.07. do 29.07.2020. godine na upis u Dom te sa sobom OBAVEZNO donijeti potvrdu o upisu u školu ili potvrdu o mjestu koje je zauzeo na konačnoj ljestvici poretka (odnosno o ostvarenom pravu upisa), a koju je moguće ispisati izravno sa sučelja u Nacionalnom informacijskom sustavu prijava i upisa u srednje škole (NISpuSŠ).

Prilikom upisa u Dom (27.07.-29.07.2020.), roditelji su obvezni doći na upis sa svojim djetetom/učenikom radi potpisa ugovora sa Domom.

Upisi će se vršiti u vremenu od 27.07. do 29.07.2020. od 08,30 do 18,30 sati .

 

Autobusna mjesečna karta izrađuje se u poslovnici KD Autotrolej, Jelačićev trg 3 u Rijeci.

Prema uputama službenika na info telefonu kod prve izrade mjesečne karte potrebno je prisustvo barem jednog roditelja te treba predočiti osobnu iskaznicu djeteta i potvrdu od škole. Za dodatne informacije obratiti se na info telefon KD Autotroleja 051/ 311- 400.

Za dodatna pojašnjenja vezano uz upis i boravak u Učeničkom domu Lovran učenici i roditelji se mogu obratiti na telefon Doma, e-mail ili doći osobno. Svi kontakti nalaze se na web stranici Doma.

DOBRO NAM DOŠLI!!!!

 
UD "LOVRAN"
43.istarske divizije 3, 51415 Lovran 

RAVNATELJICA:
 mr.sc. Nataša Tomić, prof.
Tel: 091/444-5770TAJNICA: 
Maja Voštan Kadić, dipl. iur.
tajnica@ucenicki-dom-lovran.hr
tel: 051/292-444 | fax: 051/294-401

PEDAGOG: