Poštovani učenici i roditelji, želimo Vam uspješan nastavak školske godine!
Neka Vam Božić daruje toplinu doma, a Nova godina donese radost života. Puno sreće i zdravlja žele Vam djelatnici Učeničkog doma Lovran! Dom otvara svoja vrata učenicima 9.1.2022. od 12 sati.
Pozivamo Vas da od 23.12. 2021. na našoj web stranici pogledate kako smo proslavili i obilježili 30 godina samostalnosti Doma. 
Prosinački dani u domu- tijekom mjeseca prosinca za naše smo učenike osmislili niz zabavnih aktivnosti, a dekoriranje prostora je u punom zamahu!
Učenici i djelatnici Učeničkog doma Lovran zajedničkim su prilozima prikupili za donaciju hrane i higijenskih potrepština za Socijalnu samoposlugu GDCK Opatija.
Nakon skoro dvije duge godine bez utakmica i turnira željno smo dočekali malo sportskog druženja sa dragim kolegama iz drugih domova.
Hrvatski državni sabor donio je 1999. godine Odluku o proglašenju 18. studenog Danom sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine.
Dragi učenici i roditelji, odlukom Župana nastava je 4.11. i 5.11 2021. online.
Povodom Svjetskog tjedna Svemira posjetili smo Astronomski centar u Rijeci. Film koji smo gledali na kupoli planetarija „Carstvo svjetlosti“ zadivljujućim slikama odveo nas je na putovanje kroz Svemir.
Dan kuhara već tradicionalno u našem Domu obilježavamo dvobojem u pečenju palačinki. 
Nastavljamo s aktivnostima međunarodnog eTwinning projekta „Iz moje super kante“.
Povodom Međunarodnog dana zaštite životinja, koji se obilježava 4. listopada, posjetili smo riječki azil za pse „Društvo za zaštitu životinja Rijeka“.
Iskoristili smo lijepo vrijeme prošli tjedan te smo odveli naše prvaše na još jedno upoznavanje liburnijskog kraja, u Mošćenice.
Svjetski dan vegetarijanstva, 1. listopada, obilježava sve veći broj vegetarijanaca i vegana, kao i onih koji to još nisu, ali su svjesni važnosti vegetarijanskog pokreta za životinje, ljude i okoliš.
Kulturna baština, materijalna i nematerijalna, zajedničko je bogatstvo čovječanstva, a njena zaštita jedan je od važnih čimbenika za prepoznavanje, definiranje i afirmaciju kulturnog identiteta. Mjesec rujan, točnije 23. 9. posvećen je tome danu.
U sklopu projekta „Uključeni roditelj“, majka našeg učenika gđa Mirena Metelko Žilić održala je 22. rujna za naše učenike kreativnu radionicu izrade nakita u različitim tehnikama korištenjem raznolikih materijala.
Naše smo učenike dočekali 5. rujna u poslijepodnevnim satima. U vanjskom prostoru Doma odgajatelji su održali roditeljske sastanke i upoznali se s novim učenicima i roditeljima. Tijekom prvog tjedna nove školske godine održale su se adaptacijske radionice za nove učenike, Volim Lovran i Upoznajmo se.
Dragi učenici i roditelji, Ljetu se bliži kraj i za koji dan čeka vas povratak u Dom i sve obveze koje donosi nova školska godina. Za sve učenike Dom otvara svoja vrata u nedjelju 5.rujna 2021. godine u 14 sati. Roditeljski sastanak za prve razrede održat će se tog dana u 15 sati, a za starije učenike u 17 sati. Večera za učenike je u 19 sati. Sve učenike s…
Učenički dom Lovran ovih je dana obnovio status Eko-škole, promocijom u brončani status kao 13. generacija međunarodnih Eko-škola. Zbog epidemije COVID-19 ove godine nije organizirana svečanost u organizaciji udruge „Lijepa Naša“ , već smo Zelenu zastavu i certifikat dobili poštom. Podizanju Zelene zastave nazočili su učenici Doma, zaposlenici, članovi i „kumovi“ Eko odbora koji su doprinijeli dobivanju statusa. Kao odgojno-obrazovna ustanova trudimo se misliti i ponašati ekološki i u tom…
Naši učenici s velikim zanimanjem nastavljaju s aktivnostima na projektu  “IT IS TIME BREAK PREJUDICES” U projektu će  sudionici projekta - učenici iz  Turske, Bugarske, Portugala i Hrvatske provesti  aktivnosti koje će  biti usmjerene na upoznavanje različitih kultura, poštujući međusobne različitosti i gradeći iskrene i tople odnose. Učenici će osvijestiti vrijednosti kao što su poštovanje, tolerancija, gostoljubivost i suosjećanje tijekom provedbe projekta. Uz to, učenici će imati priliku razviti vještine…
Dragi učenici i roditelji, Župan Primorsko-goranske Županije, dana 21. svibnja 2021. godine, donio je Odluku o provedbi nastave prema Modelu A (nastava u školi) za učenike srednjih škola u Primorsko- goranskoj županiji, izuzev učenika maturanata koji će 24. i 25. svibnja 2021. godine pohađati nastavu prema Modelu C (nastava na daljinu).
Ulazni hol i prizemlje Doma tijekom mjeseca travnja dobili su novo ruho, uređeno kao izložbeni prostor naših ekodizajniranih uradaka, novih slika - učeničkih uradaka i redizajniranog postojećeg starog namještaja. Svaki kutak kao stilski osmišljen dio prostora postao je mjesto ugodnog druženja. U cijelom prizemlju Doma promijenjeni su podovi, zidovi su oličeni a cijeli prostor upotpunjen je starim-novim detaljima pa se tako dobio estetski vrlo lijep i funkcionalan prostor koji odiše…
Odlazak svake generacije maturanata koja u domu provede godine srednjoškolskog obrazovanja, uvijek je poseban doživljaj ispunjen ponosom na mlade ljude koji kreću u neki novi, neizvjesni i nepoznati svijet kao i željama odgajatelja i svih zaposlenika Doma da im životne staze budu sjajne i sa što manje prepreka.
Odlukom Župana od 14. svibnja 2021. godine nastava se za učenike srednjih škola u Primorsko-goranskoj županiji odvija prema Modelu C (nastava na daljinu) izuzev učenika završnih razreda, maturanata i učenika koji su obvezni obavljati stručnu praksu u školama i kod poslodavaca, a koji će provoditi nastavu prema Modelu A (nastava u školi). Ova Odluka odnosi se na razdoblje od 17. do 21. svibnja 2021. godine
Odlukom Župana od 7. svibnja 2021. godine nastava se za učenike srednjih škola u Primorsko-goranskoj županiji odvija prema Modelu C (nastava na daljinu) izuzev učenika završnih razreda, maturanata i učenika koji su obvezni obavljati stručnu praksu u školama i kod poslodavaca, a koji će provoditi nastavu prema Modelu A (nastava u školi). Ova Odluka odnosi se na razdoblje od 10. do 14. svibnja 2021. godine
Dana 28. travnja 2021. održali smo naš prvi projektni webinar na temu omiljeni festivali. Učenici su imali zadatak pripremiti materijale na engleskom jeziku o svom omiljenom festivalu koristeći neke digitalne alate po želji. Na webinaru smo upoznali ostale sudionike projekta, kratko se predstavili i zatim predstavljali svoje pripremljene materijale o festivalima.
Od travnja 2021. godine uključeni smo u E-Twinning projekt „It's time to break prejudices“ zajedno sa učenicima i učiteljima iz Turske, Portugala i Bugarske. Kao građani globalnog svijeta, imamo priliku bolje se upoznati. Dezinformacije pokreću predrasude o kulturama, a mi želimo dati svoj doprinos uklanjanju tih predrasuda. Vjerujemo da svaki aktivni građanin može doprinijeti miru i toleranciji u svijetu.
Temeljem Odluke Župana Primorsko-goranske županije od 30.travnja 2021. godine, nastava se u vremenu od 03.svibnja do 7. svibnja 2021. godine za učenike srednjih škola provodi prema Modelu C ( nastava na daljinu) , izuzev učenika završnih razreda, maturanata i učenika koji su obvezni obavljati stručnu praksu u školama i kod poslodavca, a koji će provoditi nastavu prema Modelu A ( nastava u školi). U Domu očekujemo učenike u nedjelju od…
Poštovani učenici i roditelji, Sukladno Odluci Župana PGŽ-a od dana 26.4.2021. nastava se od 26.4.2021. do 30.4.2021. odvija prema modelu C ( nastava na daljinu) za SVE učenike srednjih škola. Pratite naše objave i nove informacije. Svojim odgovornim ponašanjem doprinesite što boljoj epidemiološkoj situaciji kako bi se čim prije vratili u Dom.
Ove godine smo projektni dan pod nazivom „Iz moje super kante“ organizirali on line s učenicima koji se nalaze kod svojih kuća. Taj zanimljiv projekt još je jedna aktivnost kojom obnavljamo statusa Eko-doma koji imamo od 2015. godine a projekt za cilj ima poučiti učenike važnosti razvrstavanja otpada i njegovoj iskoristivosti. Projekt je imao opći zadatak koji je bio obavezan za sve učenike koji su se uključili u projekt a…
Stranica 1 od 11
 
UD "LOVRAN"
43.istarske divizije 3, 51415 Lovran 

RAVNATELJICA:
 mr.sc. Nataša Tomić, prof.
Tel: 091/444-5770TAJNICA: 
Maja Voštan Kadić, dipl. iur.
tajnica@ucenicki-dom-lovran.hr
tel: 051/292-444 | fax: 051/294-401

PEDAGOG: