OTVORENJE PRAKTIKUMA FRIZERSTVA I KUHARSTVA UZ MASKIRANU ZABAVU

„Stvorimo iz Doma dom“, projekt je na koji smo u našem domu posebno ponosni radeći na njemu već drugu godinu. U sklopu tog projekta odrađene su mnoge zajedničke aktivnosti učenika i djelatnika, a koje za posljedicu imaju zidove obojane u vedre boje, sobe opremljene novim namještajem, oslikane fasade, uređene dnevne boravke, prostore opremljene ručno izrađenim namještajem od paleta, teretanu, domski vrt, prostore za druženje opremljene plazmama, x-boxom, pikadom i brojnim društvenim igrama.

U sklopu tog projekta opremili smo i dva praktikuma, frizerski i kuharski čije smo otvaranje proslavili 3.2.2015. uz maskiranu zabavu, domjenak i veselo druženje.

Svečanost otvaranja uveličala je vlasnica frizerskog salona Mika iz Opatije koja je za naše dvije učenice napravila prikladne maškarane frizure, ali i donirala nam dio opreme za frizerski praktikum. Aktivnosti su obogatili i naši vrijedni korisnici, učenici Ugostiteljske i Obrtničke škole spremajući hladni bife te izradom frizura i šminke. Otvorenje praktikuma realizirali smo u suradnji s profesoricama Obrtničke škole koju pohađaju naši učenici. Opremu i potrošni materijal za naše frizere i kozmetičare poklonili su:

Studio zdravlja i ljepote No.7  iz Kastva, Estetski studio Popea iz Opatije, Maja i Robi iz frizerskog salona Magnifique iz Viškova, Danijela iz Guitar caffea na Kastvu, Valentina iz Rukavca, Dolores, Ema i Silvija iz frizerskog salona Dota u Lovranu te frizerski salon Urban. 

Kuharski i frizerski praktikumi značajno su podigli kvalitetu života učenika u domu jer pružaju mogućnost konkretnog  primjenjivanja znanja i vještina stečenih kroz školske programe, a druga , ne manje važna komponenta je što omogućavaju dobru socijalnu komunikaciju među učenicima.

Zabavu smo nastavili uz prigodni program, zabavne igre, ples, biranje najbolje maske i mnoge druge aktivnosti.

Slike sa otvorenja i maskirane zabave pogledajte u galeriji!

 
UD "LOVRAN"
43.istarske divizije 3, 51415 Lovran 

RAVNATELJICA:
 mr.sc. Nataša Tomić, prof.
Tel: 091/444-5770TAJNICA: 
Maja Voštan Kadić, dipl. iur.
tajnica@ucenicki-dom-lovran.hr
tel: 051/292-444 | fax: 051/294-401

PEDAGOG: